Що е то Fam Trip и каква е ползата от него?

Публикувано 10 юли 2019

Опознавателеният тур, познат в средите ни още като Fam Trip (familiarization trip), е пътуване с цел запознаване и образоване на професионалисти в сферата на пътуванията с дадена дестинация или локация. Обикновено тези турове се организират от местни туристически или събитийни агенции, туристически борд или друга подобна организация.

Повече

Пет идеи за по-добра инсентив програма

Публикувано 10 юли 2019

Инсентив туризмът е елемент от MICE туризъма (Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions). Това са поощрителни, стимулиращи и мотивиращи пътувания за сътрудниците, служителите или клиентите на дадена компания. Пътуванията от типа инсентив се отличават от стандартните корпоративни почивки и екскурзии с наличието на обединяващи теми, сценарии или нестандартни активности. Най-важните задачи пред инсентив пътуванията е да привлекат вниманието, да предизвикат интерес, да вдъхновят и да мотивират. Формата им позволява да се създаде неповторима атмосфера, чрез която да се постигнат поставените преди началото на пътуването цели.

Ето няколко компонента, които можете да включите в планирането на добрата инсентив програма:

Повече

Есен на колелета

Публикувано 10 юли 2019

Прекрасните цветове на есента – най-голямата магия, която тя може да сътвори, погледната от близо и усетена напълно

Повече

Тенденцията „Bleasure“ или как да се открои следващото ни събитие

Публикувано 10 юли 2019

Всички, които се занимават с организирането на мероприятия сме изправени ежедневно пред предизвикателството “как да се откроим от конкуренцията” и “какво повече да предложим, за да впечатлим нашите клиенти”.

Затова ви представяме накратко една от най-новите тенденции в световен мащаб при организирането на събития.

Свикнали сме бизнес срещите, конференциите, семинарите и обученията да преминават по сходен еднотипен начин, който като формат с времето става все по-скучен на гостите на подобни мероприятия. Това води до спад в интереса към даденото събитие и цялостен неуспех, тъй като повечето гости са били на многократно подобни конференции и поредната такава не е оставила никакъв специален спомен у тях.

Сещате ли се кое е това, което липсва и води до този резултат? Забавлението!

Повече

Голф в България

Публикувано 10 юли 2019

България все по-често се налага като една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа. В страната вече могат да бъдат намерени голф игрища от световна класа, а невероятното съчетание от красива природа и благоприятен климат превръщат голф комплексите в оазиси на спорта, СПА удоволствията и активната почивка.

Голф игрища в България има както в близост до морския бряг, така и в планината, така че туристите могат да избират дали да съчетаят играта на голф със събиране на слънчев тен или с прохладата на планинската природа. Голф комплексите в България предлагат също много добри условия за настаняване и разполагат с модерни СПА центрове и възможности за релаксация.

Голф комплексите са оборудвани според най-високите стандарти и предлагат разнообразни услуги.

В момента в България функционират осем голф игрища, които предлагат голф инструктори, сертифицирани от Proffesional Golf Association.

Повече