Пет идеи за по-добра инсентив програма

Публикувано 10 юли 2019

Инсентив туризмът е елемент от MICE туризъма (Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions). Това са поощрителни, стимулиращи и мотивиращи пътувания за сътрудниците, служителите или клиентите на дадена компания. Пътуванията от типа инсентив се отличават от стандартните корпоративни почивки и екскурзии с наличието на обединяващи теми, сценарии или нестандартни активности. Най-важните задачи пред инсентив пътуванията е да привлекат вниманието, да предизвикат интерес, да вдъхновят и да мотивират. Формата им позволява да се създаде неповторима атмосфера, чрез която да се постигнат поставените преди началото на пътуването цели.

Ето няколко компонента, които можете да включите в планирането на добрата инсентив програма:

Посрещането:

Изберете вдъхновяващи снимки от съвместната ви работа и посрещнете вашите гости с презентация от тях. Това ще повдигне настроението на вашите колеги, партньори или клиенти и ще даде по-добър старт на вашия инсентив.

Предизвикателството:

Не забравяйте да организирате за вашите гости игра, която да ги предизвика да достигнат ръба на свойте възможности – рафтинг, гмуркане или скачане с парашут могат да са елементи, които да ги накарат да запомнят програмата. Добрите снимки на тази нестандартна активност ще ги карат да се връщат към нея с усмивка и след края на инсентив програмата.

Подаръкът:

Нещото за спомен, което вашите гости ще си отнесът е много важен, затова изберете подарък, който ще им напомня за положителното изживяване и мястото, където са били.

Храната:

В хубавия инсентив всеки детайл е важен, а вкусната и екзотична храна е важна част от преживяването. Насочете вниманието на вашите гости към интересните моменти в храната, която им предлагате – жабешки бутчета, крокодилско месо или фин френски десерт. Тези детайли ще дадат на вашите гости история, която с гордост ще разказват.

Мястото:

Дестинацията не е задължително да е далечна, но колкото по-необикновена е тя, толкова по-мотивираща би била за бъдещата ви работа.

Уникалното преживяване:

Разбира се, че когато говорим за инсентив пътуване целта винаги е то да е уникално и незабравимо преживяване, но неразделен елемент е вашите гости да участват в нещо, което не биха могли да направят като обикновени туристи. Частна вечеря в замък, посещение на галерия след работното и време с чаша просеко в ръка, среща с известна личност са само част от нещата, с които бихте могли да ги изненадате и да предизвикате така желаният wow ефект.

За още съвети и за изготвяне на цялостна инсентив програма не се колебайте да ни потърсите на mice@insight-events.bg и на телефон 0887 42 52 09